Máte-li sušené houby, můžete si tuto skvělou polévku udělat kdykoli, ale není nad tu z čerstvých hříbků.
Ingredience:
2 hrsti nakrájených hříbků
30 g másla
2 šalotky
2 stroužky česneku
2 snítky tymiánu
750 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
3 lžíce tučné zakysané smetany
Postup:
Na pánvi rozehřejte máslo, při dejte hříbky a opékejte zhruba 4 minuty.
Několik hub vyjměte, ozdobíte jimi pak polévku.
Přidejte nasekanou šalotku, na tenoučké plátky nakrájený česnek, větvičky tymiánu a několik minut restujte.
Přilijte opatrně vývar a přiveďte do varu a na mírném ohni vařte 10 minut.
Polévku rozmixujte, nejlépe ponorným vařičem a vmíchejte metličkou smetanu. Nechte ještě mírně probublat a můžete podávat.