Suroviny:
6 středně velkých jablek
4 lžíce rostlinného oleje
2 lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru
2 svitky skořice
1 lžička anýzu
sušené a nadrcené chilli papričky
5 hřebíčků
1 lžička kari
2 lžíce rozinek
4 lžíce cukru, nejlépe hnědého
Postup:
Oloupaná jablka nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme olej. Přidáme zázvor, skořici, anýz, chilli papričky a hřebíček. Za stálého míchání restujeme asi půl minuty. Přidáme kari, jablka a rozinky, mícháme asi 6 minut.
Potom přidáme 4 lžíce vody, přikryjeme hrnec pokličkou a vaříme asi čtvrt hodiny. Často mícháme. Jakmile jablka změknou a téměř se rozvaří, přidáme cukr a zvýšíme teplotu. Za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne. Podávejme jako přílohu či omáčku..