Ingredience:
Korpus:
200 g hladké mouky
50 g cukru
1 vanilkový cukr
125 g másla
1 vejce
špetička soli
Náplň:
4 plátky želatiny
1 velký bílý jogurt
200 g zakysané smetany
100 ml smetany ke šlehání
120 g moučkového cukru
350 g malin
Postup :
Vypracujeme hladké těsto z mouky, cukru, změklého másla a vejce. To pak necháme asi 30 minut v lednici odpočinout.
Z těsta vyválíme kulatý plát a vyložíme jím vymazanou formu. Pečeme na 180 °C 25 minut.
V misce smícháme jogurt se zakysanou smetanou a moučkovým cukrem. Odebereme 4 až 5 lžic, lehce zahřejeme v kastrůlku a rozpustíme v něm vymačkanou želatinu, pak přidáme zbytek směsi a vymícháme do krému. Nakonec vyšleháme smetanu a přidáme do krému. Rozetřeme na korpus.
Maliny poklademe na krém a zalijeme je dortovým želé. .