Jednoduchý a rychlý dezert, k němuž můžete i vymyslet pohádku.
Ingredience:
● 2 hrnky velkých jahod
● 1 balení mascarpone
● 200 ml smetany na šlehání
● 100 g cukru
● 1 lžíce medu
● 1 vanilkový cukr
● 1 tabulka mléčné čokolády
Postup:
Nejprve udělejte krém. Vyšlehejte šlehačku s cukrem a pomalu ji vmíchejte do mascarpone, aby byl krém nadýchaný. Naplňte jím cukrářskou plničku s ozdobným koncem a dejte na 30 min ztuhnout do lednice.
Mezitím si pomalu rozpusťte čokoládu. Nakonec omyjte a osušte pěkné velké jahody, přeřízněte je napůl a na dolní půlku nastříkejte silné kolečko krému. Horní půlce jahody namočte špičku do čokolády a pak teprve přiklopte dolní půlku s krémem.
Oči můžete přilepit buď ty z obrázku, které koupíte v každém supermarketu, nebo je udělat ze zbylého mascarponového krému. Strašidýlka dejte vychladit do lednice a pak už jen dobrou chuť.
Příprava: 35 min
Cena: 100 Kč