Vejce natvrdo se skvěle hodí do různých salátů. Připravte si třeba tenhle recept na svěží jarní salát, který koncem 19. století vytvořil šéfkuchař Lucien Olivier.
Potřebujete:
✿ 300 g ředkviček
✿ 2 okurky
✿ 3 brambory
✿ 1 svazek jarní cibulky
✿ 5 vajec natvrdo
✿ 1 plechovku tuňáka
✿ hrst zeleného hrášku z plechovky
✿ majonézu
✿ špetku soli
✿ čerstvou petrželku
1. Brambory uvařte v osolené vodě, oloupejte je a nechte vychladnout. Mezitím oloupete vejce a nakrájejte je na kostičky. Ředkvičky omyjte, okurky oloupejte a oboje nakrájejte na drobné kostičky.
2. V míse opatrně smíchejte brambory, vejce, ředkvičky a okurku. Přidejte nasekanou jarní cibulku a na drobné kousky nakrájeného tuňáka, hrášek, majonézu, sůl a znovu opatrně promíchejte, aby se chutě spojily.
3. Salát přendejte do kulatých misek nebo tvořítek a nechte vychladit v lednici. Poté ho vyklopte z misek nebo tvořítek na talířky a podávejte ozdobený plátkem vajíčka a čerstvou petrželkou nebo jinými bylinkami.
Tento recept mi připomíná mé cestování po Francii. Skvělá chuťová kombinace a navíc snadná příprava. Určitě zkusím!
Olivierův salát je skvělá klasika, tento nápad s vejci a tuňákem mě dost zaujal. Recept určitě zkusím připravit o víkendu.
Skvělý recept! Salát zní skvěle a těším se, až si ho udělám po tréningu. Děkuji za inspiraci.
Tak tenhle salát vypadá fakt super! Už se těším, až ho vyzkouším, snad se mi podaří, i když nejsem kuchařka.