Pečená žebra jsou vždycky dobrý nápad a naložená v pivu chutnají báječně. Vyzkoušejte je!
Ingredience:
1,5 kg vepřových žeber
500 ml tmavého piva
4 stroužky česneku
2 lžíce medu
2 lžíce dijonské hořčice
3 lžíce kečupu
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce worcesterské omáčky
1 lžička mleté papriky (uzené)
1 lžička sušeného tymiánu
sůl, pepř
2 lžíce oleje
Postup:
V misce smíchejte med, hořčici, kečup, sójovou omáčku, worcesterskou omáčku, prolisovaný česnek, papriku, tymián, sůl a pepř.
Přidejte tmavé pivo a promíchejte.
Žebra očistěte a vložte je do mísy nebo uzavíratelného sáčku a zalijte připravenou marinádou.
Nechte odležet v lednici alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc.
Předehřejte troubu na 170 °C.
Přendejte žebra do pekáče, podlijte zbylou marinádou a přidejte vodu.
Přikryjte je alobalem a pečte 1,5–2 hodiny, dokud nebudou žebírka krásně měkká.
Sundejte alobal, zvyšte teplotu na 200 °C a pečte dalších 20–30 minut, aby se žebra pěkně opekla a získala křupavou kůrku.
Podávejte s pečivem, bramborovou kaší nebo grilovanou zeleninou.
Mám ráda, když se zkombinují zajímavé chutě, a tenhle recept na pivní marinádu vypadá fantasticky! Už se těším, až ho vyzkouším na rodinném grilování.