Pokrm plný indických vůní a chutí! Krémová omáčka plná zeleniny je ideální na zimní dny.
Potřebujete:
✿ 2 brambory
✿ 2 mrkve
✿ ½ šálku hrášku
✿ 1 cibuli
✿ 3 stroužky česneku
✿ 1 cm zázvoru
✿ 400 ml kokosového mléka
✿ hrst kešu
✿ 200 ml pasírovaných rajčat
✿ 1 badyán
✿ 1 ks skořice
✿ 1 lžičku strouhaného kokosu
✿ 1 lžičku kurkumy
✿ 1/4 lžičky chilli
✿ 1 lžičku římského kmínu
✿ 1 lžičku kari
✿ 1 lžičku koriandru
✿ 0,5 l vývaru
✿ 1 limetku
✿ čerstvé bylinky
1. Kešu namočte na 30 minut do vody, pak je sceďte, pár dejte stranou, zbylé zalijte kokosovým mlékem a rozmixujte. Na pánvi rozpalte olej, osmahněte na něm nakrájenou cibuli, česnek a zázvor.
Přidejte badyán a skořici a po chvíli na kostičky nakrájenou mrkev a brambory a 5 minut smažte.
2. Pak přidejte všechno koření a smažte ještě pár minut, poté přidejte hrášek. Zalijte rozmixovanými kešu, pasírovnými rajčaty a vývarem. Vařte za častého míchání asi 15 minut na středním ohni.
3. Odstavte, vyjměte skořici a badyán a přidejte šťávu z 1 limetky. Podávejte posypané čerstvými bylinkami, nejlépe s jasmínovou rýží.
Konečně něco bez masa a zároveň voňavého a chuťově bohatého na zimní večery! Určitě vyzkouším, díky za super recept!
Tahle korma zní fakt zajímavě, ale kdybych to zkoušela, asi bych potřebovala víc fotek postupu! Miluju indické chutě.