Roládu dotáhnete k dokonalosti čokoládovou polevou.
Ingredience:
Na těsto:
● 3 vejce ● 80 g krupicového cukru
● 1 lžíce kakaa
● 100 g hladké mouky
● 1 lžička nastrouhané citronové kůry
Na dohotovení:
● 500 g měkkého tvarohu
● 2 lžíce cukru
● 80 g čokoládových hoblinek
● 2 lžíce másla
Postup:
Do mísy vyklepněte žloutky, polovinu cukru a kůru. Šlehejte, až vznikne pěna. Z bílků a zbylého cukru ušlehejte sníh a zapracujte ho do žloutkové pěny. Pak metličkou zapracujte mouku smíchanou s kakaem.
Plech vyložte pečicím papírem a rozetřete na něj těsto. Pečte na 180 0C asi 12 min a připravte si čistou utěrku. Upečený korpus i s papírem stáhněte z plechu. Položte na něj utěrku a překlopte.
Papír stáhněte a piškot zabalte z delší strany do utěrky. Nechte vychladnout. Pak prošlehejte tvaroh s cukrem. Čokoládu nalámejte a nechte rozpustit ve vodní lázni.
Přidejte máslo a vše promíchejte do hladké směsi. Zašlehejte ji do tvarohu a krém rozetřete na rozbalené těsto. Pak je srolujte a nechte v lednici ztuhnout.
Příprava: 50 min
Cena: 110 Kč
Určitě vyzkouším! S tak jednoduchými surovinami a postupem se mi to zdá jako skvělý dezert k víkendové kávě.
Moc mě potěšilo, že je recept jednoduchý a nevyžaduje drahé suroviny. A kdo by odmítl čokoládovou polevu? To musím zkusit!
Jednoduchý recept, to můžu! Už se těším, až si tuto roládu upeču o víkendu. Tvaroh a čokoláda je fantastická kombinace.
To vypadá fakt skvěle! Mám rád piškotové rolády a tahle čokoládová poleva vypadá, že je to přesně to, co potřebuji k dokonalému dezertu.