Na Blízkém i Středním východě na ně natrefíte v každé resturaci i bistru. Pošírovaná vejce s jogurtem jsou staletími prověřená klasika.
Ingredience:
4 vejce
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
2 lžíce řeckého jogurtu
1 stroužek česneku
1 lžíce rajčatového protlaku
1/2 lžičky mleté papriky
1/2 lžičky mletého chilli
sůl a pepř
čerstvá petrželka nebo čerstvý kopr na ozdobu
Postup:
Na pánvi zahřejte olivový olej a máslo. Přidejte prolisovaný česnek a krátce osmahněte.
Přidejte protlak, papriku, chilli, sůl a pepř. Vařte na mírném ohni 3 minuty.
Mezitím si připravte pošírované vejce. Vejce rozklepněte do vroucí vody a vařte ho 2 minuty.
Smíchejte jogurt s trochou soli a pepře. Naservírujte ho na talíř.
Přidejte vejce a vše přelijte omáčkou z protlaku.
Posypejte zelenými bylinkami a podávejte s chlebem.
Hej, to musí být paráda po tréninku! Už si to představuju, jak si to dávám s dobrým chlebem.
Mám ráda exotický jídla a tyhle turecký vejce vypadaj báječně. Určitě to zařadím do svého kuchařskýho repertoáru!
To vypadá fakt zajimvě, nikdy bych nevěřila, že vajíčka a jogurt můžou jít tak dobře dohromady. Musím to někdy zkusit!