Dopřejte si středomořskou klasiku, kterou milují především v Římě.
Ingredience:
1 balení těstovin penne
300 g loupaných krevet
2 stroužky česneku
1 cibule
hrst cherry rajčátek
4 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
1 lžička chilli omáčky
1 lžíce nasekané petrželky
Postup:
Těstoviny uvaříme podle návodu, slejeme je, dáme stranou a udržujeme teplé. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a přihodíme nakrájenou cibuli, nadrcený česnek a krátce opečeme.
Přihodíme nakrájená rajčata, petrželku a chilli omáčku. Vše promícháme, přidáme krevety, opečeme v pikantní směsi, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme těstoviny. Dozdobíme petrželkou a bez otálení podáváme.
Doba přípravy: 30 min
Cena: 240 Kč
Tohle ochucení s chilli omáčkou musí být vážně pikantní zážitek! A fotky by byly super taky, určitě bych vyfotila, jak se mi to povede.
Takové recepty mám ráda, rychlé a jednoduché. Navíc středomořská kuchyně je vždy sázka na jistotu!
Wow, středomořská klasika, to musím říct, že je fakt mňamka! Na víkendový oběd ideální, už se těším, až to zkusím.
No teda, tohle vypadá fakt lahůdka! Krevety nemám každý den, ale tohle určitě vyzkouším, až budu chtít něco extra.