Oblíbené lasagne bývají na přípravu složitější, ale my si ukážeme, že si je můžete připravit překvapivě snadno a rychle.
Ingredience:
500 g mletého masa (hovězí nebo mix)
1 plechovka drcených rajčat (400 g), případně použijte rajčata čerstvá a rajský protlak
1 cibule
2 stroužky česneku
12 plátků lasagní
50 g másla
50 g mouky
500 ml nejlépe plnotučného mléka
150 g strouhaného sýra (např. mozzarella)
1 lžička oregana, sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup:
Osmahněte si nakrájenou cibuli a česnek, přidejte mleté maso.
Poté přidejte nakrájená rajčata, oregano, sůl a pepř. Masové ragú vařte 20 minut.
Mezitím si připravte bešamel. Na másle osmahněte mouku, přilijte mléko a vařte, dokud bešamel nezhoustne. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Na dno zapékací formy poklaďte ragú, pak plátky lasagní, bešamel a opakujte. Poslední vrstva je bešamel se sýrem.
Pečte 30–35 minut při 180 °C a podávejte s lehkým salátkem.
Lasagne mám fakt ráda, ale ta příprava mně vždycky trápila. Možná to s tímhle receptem zvládnu líp. Díky za tip!
No, teda! Tyhle lasagne vypadají dost skvěle. Nikdy bych neřekla, že to může být tak jednoduchý. Určitě je zkusím udělat k večeři.