Suroviny:
Na korpus:
200 g máslových sušenek
80 g másla
Na krém:
500 g krémového sýra
200 ml smetany ke šlehání
150 g moučkového cukru
2 lžíce spirulinového prášku
2 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
2 lžičky citronové šťávy
Postup:
Sušenky rozdrťte na jemnou drobenku a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Směs vtlačte do dna dortové formy tak, aby vznikl pevný korpus. Ten vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 10 minut.
Zatímco chladne, připravte si krém. Ve velké míse vyšlehejte krémový sýr s cukrem, vanilkovým extraktem a citronovou šťávou dohladka. Postupně zašlehávejte vejce a nakonec vmíchejte spirulinový prášek, aby se vytvořila krásná zelená barva.
V druhé míse vyšlehejte smetanu a tu pak opatrně přimíchejte k sýrové směsi. Krém nalijte na připravený korpus a jeho povrch uhlaďte stěrkou.
Cheesecake vložte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte ho asi 45 minut, dokud jeho střed nebude tuhý. Po upečení ho přesuňte na mřížku a nechte zcela vychladnout. Před nakrojením cheesecake vložte na několik hodin do lednice.
No teda, nikdy sem neslyšela o spirulině v cheesecaku, ale zní to dost futuristicky! Možná zkusim na víkend.
Cheesecake se spirulinou zní zajimavě! Mohlo by to být krásně zelený a chutný. Určitě zkusim udělat.