Báječné cukroví ke kávě nebo svařenému vínu.
Ingredience:
● 200 g mandlové mouky
● 200 g moučkového cukru
● 2 vaječné bílky
● 1 lžička likéru Amaretto
● 1 lžička vanilkového a mandlového extraktu
● moučkový cukr na obalení
Postup:
Předehřejte troubu na 170 °C a vyložte plech pečicím papírem. V míse smíchejte mandlovou mouku a cukr. V jiné míse ušlehejte bílky do tuhého sněhu. Přidejte mandlový a vanilkový extrakt a jemně promíchejte.
Opatrně vmíchejte sypkou směs do bílků, aby vzniklo vláčné těsto. Z něj tvořte kuličky (cca 2,5 cm) a obalte je v moučkovém cukru. Kuličky vyskládejte na plech. Pozor, musíte velmi lehce.
Do středu ještě vmáčkněte mandli a pečte 15–20 min, dokud nezezlátnou, ale zůstanou měkké uvnitř. Po upečení nechte vychladnout a podávejte s kávou nebo jako vánoční dezert. Amaretti jsou skvělé s kávou.
Příprava: 50 min
Cena: 130 Kč
To je vážně jednoduchý, až se mi nechce věřit! Doufám, že to bude chutnat tak dobře, jak to vypadá!
Nikdy jsem o amaretti neslyšela, ale zní to fakt lákavě. Miluju sladký kafe dezerty, tak to asi brzy vyzkouším!
Dělala jsem amaretti minulý týden a byly fantastický! Teď už vím, že ne každé cukroví je složitý na přípravu. Díky za skvělý recept!