Suroviny:
800 g hovězích žeber
250 g sterilované červené řepy
250 g zelí
2 bobkové listy
3 lžíce rajského protlaku
1 cibule
1 mrkev
sůl
1 lžíce másla
1 lžíce cukru
8 kuliček černého pepře
4 lžíce zakysané smetany
Postup:
Hovězí žebra s bobkovým listem a kuličkami černého pepře vložte do hrnce s vodou a pomalu přiveďte k varu. Vzniklou pěnu odebírejte naběračkou. Vývar táhněte alespoň 4 hodiny, přeceďte ho, ze žeber oberte maso a dejte ho stranou.
V jiném hrnci na másle poduste nakrájenou cibuli. Po chvilce k cibuli přidejte nakrájenou mrkev, cukr, kysané zelí a rajčatový protlak, vše zalijte naběračkou vývaru a ještě chvíli duste.
Do hrnce nalijte zbývající vývar, přidejte maso ze žeber a osolte a opepřete. Hrnec zakryjte poklicí a ještě 20 minut vařte. 5 minut před koncem varu přidejte červenou řepu. Boršč ozdobte lžící zakysané smetany a bylinkami.
Tip!
Do boršče můžete na posledních pár minut přidat fazole z konzervy.
Boršč je typické ruské jídlo, které má opravdu unikátní chuť. Tento recept se mi líbí, zvlášť, že není složitý.
Ty jo, já nikdy nevěděla, jak boršč udělat. Tohle vypadá fakt jednoduše a rozhodně to s masem musí být boží.
Boršč jsem jedla naposledy na dovolené a měla jsem ho moc ráda. Díky za recept, zkusím ho doma!
To vypadá mega dobře! Boršč sem ještě nikdy nedělala, ale určitě to zkusím. Mám ráda, když je v jídle hodně zeleniny.
Boršč miluju! Už jen při čtení receptu se mi sbíhají sliny. Super kombinace zeleniny a hovězího masa, určitě vyzkouším.