Delikátní česneková krémová polévka si s jemnou chutí ořechů skvěle rozumí.
Potřebujete:
✿ 40 jader vlašských ořechů
✿ 1 l vody
✿ 300 ml vývaru
✿ 1 lžičku polévkového koření
✿ 1 cm zázvoru
✿ 16 stroužků česneku
✿ 2 lžíce másla
✿ 2 lžíce hladké mouky
✿ 200 ml smetany na vaření
✿ 100 g zakysané smetany
✿ sůl, pepř
✿ čerstvou petrželku
1. Ořechy zalijte v hrnci vodou (pár dejte stranou) a vývarem. Osolte, přidejte koření a oloupaný, nakrájený zázvor a zvolna vařte pod pokličkou 30–45 minut až ořechy změknou.
2. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. V jiném hrnci ho zlehka opečte na másle. Zaprašte moukou, osmahněte a zalijte horkým ořechovým vývarem. Nechte 10 minut povařit.
3. Polévku odstavte a rozmixujte, osolte a opepřete. Přilijte smetanu, promíchejte, podle chuti dosolte. Podávejte se zakysanou smetanou, posypané ořechy a bylinkami.
Já přemýšlím, jestli by tam nešel přidat i kousek uzeného. Česnečka s ořechy mi připadá jako dobrá kombinace.
Česnečka s ořechy? To zní fakt zajímavě! Asi to vyzkouším při dalším vaření. Mám ráda netradiční recepty.