Suroviny:
Na korpus:
1 balení máslových sušenek
100 g másla
Na krém:
250 g mascarpone
250 g tučného tvarohu
100 ml smetany ke šlehání
100 ml kokosového mléka
50 g cukru
150 g bílé čokolády
bílá čokoláda na ozdobu
strouhaný kokos na ozdobu
Postup:
Sušenky vložte do mixéru a rozdrťte je. Vzniklý prášek nasypejte do mísy, přidejte k němu rozpuštěné máslo a rukama vytvořte těsto.
Směs vložte do dortové formy a prsty ji rozprostřete po celém povrchu i stranách. Korpus vložte do lednice a nechte ho alespoň hodinu chladit.
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a nechte ji trochu vychladnout. V míse metlou promíchejte mascarpone, tvaroh, smetanu, kokosové mléko a cukr a přidejte rozpuštěnou čokoládu. Ta po vychladnutí směs krásně zahustí.
Pomocí ručního šlehače vytvořte hladký krém. Ten nalijte na studený korpus a jeho povrch důkladně uhlaďte gumovou stěrkou.
Před nakrojením dejte cheesecake chladit do lednice alespoň na dvě hodiny, ideální je však přes noc. Před podáváním ho ozdobte hoblinkami bílé čokolády a strouhaným kokosem.
Tip!
Pokud cheesecake připravujete pro dospělé, přidejte do krému kokosový likér.
Ach, kokosový cheesecake! Takový dezert je prostě sen. Kombinace s bílou čokoládou musí být neuvěřitelně lahodná.
To zni hrozně dobře! Už dlouho jsem nezkoušela něco s bílou čokoládou. Hned o víkendu ho upeču i s tím kokosovým likérem.
Kokosový cheesecake vypadá jako skvělý dezert na nedělní odpoledne. Ráda experimentuju v kuchyni a tento recept určitě vyzkouším, a aspoň nafotím pro svoji sbírku.