Zapečené brambory nejsou slavnostní pokrm, ale věřte, že když ochutnáte variantu podle našeho receptu, budete ji připravovat častěji, než si myslíte.
Ingredience:
500 g mletého masa
800 g brambor
1 cibule
2 stroužky česneku
200 ml smetany
hrnek strouhaného sýra, nejlépe eidamu nebo čedaru
sůl, pepř
čerstvá petrželka
máslo na vymazání formy
Postup:
Brambory uvařte v osolené vodě do poloměkka, nechte vychladnout a nakrájejte na plátky, přibližně milimetr až dva silné.
Osmažte cibuli s česnekem, přidejte mleté maso, okořeňte solí, pepřem a restujte, dokud se maso nepropeče.
Zapékací misku si vytřete máslem.
Nejdříve do misky rozvrstvěte mleté maso, až poté plátky brambor. Pokrm zalijte smetanou.
Vše bohatě zasypejte sýrem a pečte v troubě na 180 °C asi 30 minut.
Dozdobte petrželkou.
Jsem nadšená, že můžu zkusit jinou variantu, než pořád ty samý zapékaný recepty. Díky za inspiraci!
To je mňamka, miluju sýrový brambory! Hned si to přidám do svýho receptářovýho sešitu!
Hodila bych do toho možná nějaký jiný sýr pro změnu, třeba goudu. Ale celkově to zní fakt dobře!
Zapečené brambory se sýrem jsou skvělou volbou pro večer s přáteli. Obohatila bych recept o trochu parmazánu, dodá to jídlu jemný šmrnc.