Zahřeje a také pořádně zasytí.
Ingredience:
500 g mletého hovězího masa
2 velké sladké brambory (batáty)
1 cibule
2 stroužky česneku
1 litr vývaru
mletá paprika
sůl, pepř, tymián
zakysaná smetana k podávání
Postup:
Na olivovém oleji v hlubokém hrnci osmažte najemno nakrájenou cibuli a česnek.
Přidejte mleté maso a smažte, dokud maso krásně nezhnědne.
Přidejte nakrájené, ale neloupané sladké brambory.
Vše zalijte vývarem a ochuťte kořením, tedy přidejte podle chuti sůl, pepř, mletou papriku a tymián. Vařte, dokud brambory nezměknou.
Polévku dochuťte solí a pepřem, případně bylinkami, a podávejte horkou. Na talíři dozdobte zakysanou smetanou.
Polévka vypadá úžasně, batáty a maso jsou mými oblíbenými surovinami. Možná bych přidala trochu čerstvého koriandru na vrch.
Tahle polévka vypadá skvěle! Miluji kombinaci mletého masa a batátů. Určitě vyzkouším přes víkend.