Hruškový crumble (čtěte krambl) se vám bude rozplývat na jazyku.
Na těsto:
250 g karamelových sušenek
2 vrchovaté lžíce másla
Na náplň:
5–6 zralých hrušek
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce třtinového cukru
1 lžička skořice
1 lžíce kukuřičného škrobu
Na drobenku:
100 g hladké mouky
50 g třtinového cukru
75 g másla
50 g ovesných vloček
špetka soli
Postup:
Nejprve si rozmixujte sušenky a dobře je promíchejte s máslem. Těsto rovnoměrně rozprostřete do koláčové formy vystlané pečicím papírem.
Hrušky oloupejte, nakrájejte na menší kousky a dejte je do mísy. Zakapejte je citronovou šťávou, aby nezhnědly.
Přidejte třtinový cukr, skořici a kukuřičný škrob, promíchejte.
V míse smíchejte mouku, cukr, máslo, ovesné vločky a špetku soli. Vytvořte drobenku.
Předehřejte si troubu na 180 °C. Na těsto rozložte hruškovou náplň a posypejte ji drobenkou.
Pečte v předehřáté troubě asi 30 minut.
Krambl s hruškama a karamelovýma sušenkama? To musí být úžasná kombinace chutí. Určitě zařadím do svého receptářku.
Tenhle hruškový crumble zní prostě fantasticky! Určitě ho zkusím k víkendu upéct, děkuju za tip!