Dokonalá dobrota na léto. Na náplň můžete použít zeleninu, mleté maso i kuskus. Stejným způsobem se dají připravit i papriky nebo malé kulaté cukety.
Ingredience na 4 porce:
● 4 větší rajčata
● 500 g uvařené rýže
● hrst sušených rajčat
● 4 stroužky česneku
● 5 snítek tymiánu
● hrst čerstvých žampionů
● ½ lžičky drceného kmínu
● sůl
● pepř
● 100 g slaniny
● 1 cibule
● olej
Postup:
Cibuli nakrájejte najemno, houby na plátky. Na oleji opečte cibuli a po chvíli přidejte houby. Přidejte kmín, nahrubo nasekaný česnek a nechte rozvonět.
Do směsi přidejte nakrájená sušená rajčata, tymián, rýži a promíchejte. Směs podle chuti osolte a opepřete. Rajčata překrojte, vydlabejte a naplňte rýžovou směsí.
Do zbylé směsi přidejte nakrájenou slaninu, promíchejte a dejte do olejem vymazaného pekáčku. Přidejte rajčata, přiklopte je seříznutou částí a pečte přibližně 30 min v troubě předehřáté na 180 0C.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 55 Kč
Fascinuje mě, jak lze s jednoduchými ingrediencemi vytvořit něco tak lahodného. Inspirativní přístup k přípravě zeleniny. Tymián a sušená rajčata musí směsi dodat úžasnou chuť.
U nás doma máme rajčata moc rádi, takže tento recept určitě zkusíme. Akorat nevím, jestli dát mleté maso, nebo zůstat u rýže. Ze zkušenosti, slanina to vždycky zlepší 🙂