Grilovat se dá i obyčejné zelí. Vyzkoušejte to a budete velmi mile překvapeni!
Potřebujete:
✿ 1 hlávku raného zelí
✿ 9 lžic olivového oleje
✿ sůl, pepř
✿ 2 lžíce vinného bílého octa
✿ 1 lžičku dijonské hořčice
✿ javorový sirup
✿ 1 svazek pažitky
✿ směs semínek – slunečnice, dýně, len apod.
1. Pažitku nasekejte nadrobno. Zelí rozkrojte na silnější plátky tak, aby na každém díle zůstal kus košťálu a zelí drželo pohromadě. Dobře je osolte a vetřete do nich 3 lžíce oleje.
2. Pak díly zelí položte na rozpálený gril a grilujte je cca 7 minut z jedné strany, poté opatrně obraťte a grilujte cca 5 minut.
3. Do mísy nalijte ocet, přidejte sůl a míchejte do rozpuštění. Přidejte pepř a hořčici, promíchejte a pak vešlehejte 6 lžic olivového oleje. Nakonec dochuťte javorovým sirupem a vmíchejte nasekanou pažitku.
Hotové zelí pokapejte ještě trochou javorového sirupu, polijte připravenou zálivkou a posypejte směsí semínek.
Vypadá to velmi lákavě! Skvělý způsob, jak využít zeleninu k něčemu netradičnímu. Už se nemůžu dočkat, až to zkusím s vlastní twistem.
Zajímavý koncept, děkuji za sdílení. Přemýšlím, jak by se daly tyto „steaky“ kombinovat s dalšími pokrmy. Už se těším, až si to vychutnám.
Tak tohle musím vyzkoušet! Zní to fakt skvěle a originálně, navíc mám doma všechno potřebný. Nikdy by mě nenapadlo že zelí může být steak, díky za tip!