Koláčky můžete místo krému přelít čokoládovou polevou.
Ingredience na na 20 koláčků:
Na těsto:
● 1 hrnek vody
● ½ kostky másla
● 5 vajec
● špetka soli
● 1 hrnek hladké mouky
Na dohotovení:
● 250 g mascarpone
● 2 vanilkové cukry
● 250 ml smetany na šlehání
● miska jahod
Postup:
V hrnci zahřejte vodu a nechte v ní rozpustit máslo. Směs přiveďte k varu a pak do ní nasypte mouku se špetkou soli. Rychle míchejte, až vznikne koule těsta. Když se na dně hrnce začíná tvořit bílý povlak, stáhněte z ohně.
Těsto dejte do mísy a míchejte, až trochu vychladne. Pak do něho postupně zašlehejte vejce. Těsto přendejte do zdobicího sáčku a na plech s pečicím papírem stříkejte kolečka. Pečte je 20 min v troubě na 180 0C.
Po vychladnutí je seřízněte, aby z nich unikla pára a nespadly. Mascarpone prošlehejte s cukrem a pak do něho zašlehávejte smetanu, až vznikne krém. Na spodní díl koláčku dejte krém, jahody, přiklopte a dozdobte další vrstvou krému a jahod.
Příprava: 60 min
Cena za 1 koláček: 18 Kč
Vynikající recept, líbí se mi jednoduchý, ale přitom sofistikovaný postup. Nadčasová kombinace chutí, která nikdy nezklame. Myslím, že přidání čokoládové polevy by mohlo být ještě lepším bonbónkem pro chuťové buňky.
Wau, to vypadá jako perfektní letní dezert! Nejsem žádna kuchařka, ale tohle si musím vyzkoušet. Už vidím ty spokojené tváře u stolu 🙂
Tak tohle musí být nádhera! Už se těším, až to zkusím. Mám doma trochu toho ovocce, tak to skvěle využiju. Díky za super recept!