Jednoduché těsto, které můžete kombinovat s různými druhy náplní. Skvěle chutná i s tvarohem.
Ingredience na 1 kulatou formu:
Na těsto:
● 200 g hladké mouky
● 70 g nahrubo mletých ořechů
● 1 vejce
● 70 g cukru
● 125 g másla
Na dohotovení:
● 400 g mascarpone
● 4 lžíce jahodového džemu
● 1 tabulka bílé čokolády
● 250 ml smetany na šlehání
● miska jahod
Postup:
Do mísy dejte mouku, ořechy a cukr. Promíchejte, přidejte vejce, změklé máslo a vše důkladně propracujte. Těsto napěchujte do kulaté koláčové formy tak, abyste vytvořila i okraje.
Na dno těsta dejte pečicí papír a nasypte na něj suché fazole, aby se těsto zatížilo a při pečení se nevyboulilo. Korpus vložte do trouby předehřáté na 180 0C a pečte 25 min. Poté sejměte papír s fazolemi a korpus nechte vychladnout.
Mascarpone prošlehejte s jahodovým džemem a pak do něj zašlehejte rozpuštěnou čokoládu. Krém naneste na korpus a uhlaďte. Dejte na 60 min do chladu. Mezitím ušlehejte dotuha smetanu. Naneste ji na koláč, přidejte nakrájené jahody a podávejte.
Příprava: 60 min
Cena za celý koláč: 140 Kč