Po jahodovém krémovém dortu se vaše vnoučátka doslova utlučou. Je naprosto famózní.
Na korpus:
300 g karamelových sušenek
150 g másla
Na náplň:
200 g smetanového sýra
200 ml smetany ke šlehání
1 balení vanilkového cukru
130 g moučkového cukru
5 kapek vanilkového aroma
2 hrsti čerstvých jahod
Postup:
Nejprve předehřejte troubu na 180 °C. Sušenky společně se změklým máslem rozmixujte v mixéru. Dortovou formu vystelte pečicím papírem a rozmixované sušenky dobře rozvrstvěte na dno i na okraje. Těsto dobře umačkejte.
Dejte těsto péct na šest minut do trouby. Poté ho nechte vychladnout. Mezitím si připravte náplň. Vyšlehejte smetanu a přidejte do ní sýr, moučkový a vanilkový cukr a také vanilkové aroma.
Náplň rovnoměrně rozvrstvěte na sušenkový základ. Dozdobte dort pokrájenými jahodami a dejte ho alespoň na hodinu vychladit do lednice. Pak můžete dobrotu konečně podávat. Dobrou chuť!
Wow, ten recept vypadá skvěle! Jsem programátorka a většinou nemám moc času vařit, ale tohle vypadá, že bych to zvládla. Sdílím s kamarádkami!
Četla jsem ten recept a musím říct, že vypadá úžasně. Zkusím to o víkendu upéct, až budou děti na návštěvě. Díky za tip!