Milujete jahodové knedlíky, ale zdají se vám příliš pracné? Pak vyzkoušejte jednodušší recept.
Potřebujete:
✿ 250 g polotučného tvarohu
✿ 1 vejce
✿ 20 g másla
✿ 50 g strouhanky
✿ 40 g dětské krupičky
✿ 1 lžíci moučkového cukru
✿ špetku soli
Omáčka:
✿ 500 g jahod
✿ 1 lžíci třtinového cukru
✿ 2 lžíce 33% smetany ke šlehání
1. V míse promíchejte strouhanku, krupičku, cukr a sůl. Přidejte vejce, změklé máslo a tvaroh. Promíchejte, až vznikne lepivé těsto, které dejte na 30 min do lednice. Většinu jahod rozmixujte, oslaďte a promíchejte se smetanou.
2. Z těsta vyválejte silný plát a rozkrájejte ho na čtverečky, nebo z něj tvořte kuličky. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a po částech do ní vhazujte knedlíčky. Vaříte je 3–5 min, až vyplavou na povrch, a sceďte.
3. Na talíře nalijte jahodovou omáčku, přidejte teplé knedlíčky, ozdobte kousky jahod a mátou a ihned podávejte.