Není to klasická rajská omáčka, ale rozhodně vám bude chutnat.
Suroviny:
250 g mletého hovězího masa
1,5 lžičky sušené majoránky
1 cibule
3 stroužky česneku
sůl, pepř
4 lžíce rajčatového protlaku
3 celá rajčata
1 lžička kari koření
2 velké žampiony
čerstvá petrželka
1 dl vysokoprocentní smetany ke šlehání
rostlinný olej
Postup:
Nejprve smíchejte mleté maso, prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř. Z dobře promíchené směsi vytvořte několik menších koulí.
Koule vyskládejte na plech vystlaný pečicím papírem. Potřete je olejem a dejte je péct na 30 minut na 190 °C do trouby.
Připravte si omáčku. Na pánvi si rozpalte olej a přidejte do ní na tenká kolečka nakrájenou cibuli. Po třech minutách přidejte nasekaná rajčata a protlak. Krátce povařte.
Pokrájejte si do omáčky žampiony a vařte dalších deset minut.
Omáčku ochuťte kari kořením, solí, pepřem a nakonec také smetanou. Těsně před podáváním vmíchejte petrželku.
Zcela fascinující variace na klasický recept. Použití majoránky a kari koření přináší zajímavý rozměr. Oceňuji také tipy na přípravu, jsou snadno pochopitelné.
Tak tohle musí bejt boží! Miluji rajčatovou omáčku a hovězí, takže tohle je pro mě top. Určitě vyzkouším. Díky za recept!