Je nadýchaný, příjemně sladkokyselý a potěší každou návštěvu.
Na náplň:
500 g čerstvé rebarbory
4 lžíce třtinového cukru
2 cm nastrouhaného zázvoru
4 vejce
1 lžíce medu
300 g řeckého jogurtu
1 vanilkový lusk
Na těsto:
200 g hladké mouky
120 g másla (+ na vymazání formy)
120 g cukru
1 vejce
špetka soli
Postup:
Všechny ingredience na těsto dobře smíchejte. Vypracované těsto nechte odležet jednu hodinu v lednici. Troubu si předehřejte na 180 °C. Rebarboru si omyjte a nakrájejte na menší kousky.
Smíchejte ji s nastrouhaným zázvorem, třtinovým cukrem a promíchejte. V jiné míse si smíchejte všechny zbylé suroviny na náplň. Vymažte si koláčovou formu. Těsto si vyválejte do tvaru formy.
Přemístěte ho do formy a přečnívající okraje seřízněte. Rebarboru rovnoměrně rozprostřete na těsto a zalijte ji vaječnou náplní. Pečte zhruba 40 minut. Přejeme dobrou chuť.
Teda, tohle vypadá na bombu 🙂 Celej život miluju rebarboru a tenhle koláč musí bejt mega. Díky za tip, už se vidím, jak to peču o víkendu.
Fakt super recept, musím vyzkoušet! Já mám ráda sladkokyselé a tohle vypadá jako přesně to, co bych si užila. Jen doufam, že mi to půjde tak dobře jak to zní.