Suroviny:
500 g mletého hovězího masa
1 cibule
1 stroužek česneku
100 g strouhanky
1 vejce
sůl
pepř
1 lžíce oleje
Na omáčku:
2 konzervy sekaných rajčat
hrst bazalky
sůl
pepř
Postup:
Cibuli nakrájejte nadrobno a ve velké míse ji smíchejte s mletým masem. Přidejte prolisovaný česnek, strouhanku, vejce, sůl a pepř. Směs dobře propracujte, aby se všechny suroviny dokonale propojily.
Poté z ní navlhčenýma rukama vytvářejte kuličky o průměru asi 4 cm. Ty osmažte v rozpáleném oleji ze všech stran dohněda. Zatímco se kuličky smaží, připravte si rajčatovou omáčku.
Do kastrolu nalijte dvě plechovky sekaných rajčat a zahřejte je. Osolte a opepřete podle chuti. Můžete k nim přidat i nadrobno nasekaný stroužek česneku.
Hotové kuličky na talíři přelijte rajčatovou omáčkou a ozdobte lístky čerstvé bazalky. Jako příloha k masovým kuličkám se nejlépe hodí chléb, těstoviny nebo šťouchané brambory.
Tip!
Do masové směsi lze přidat různé druhy bylinek.
To vypadá skvěle! Nemůžu se dočkat, až to vyzkouším. Myslím, že tento recept si zaslouží místo v mým kuchařce.
Tak ja zkusim něco takovýho uvařit, když tu mám recept přímo pod nosem, co já? Držte mi palce, vůbec neumím vařit 😀
Vypadá to lahodně! Fotila jsem něco podobnýho minulej týden v restauraci, ale doma to bude určitě lepší. Díky za inspiraci.
To vyzkoušim, slyšela sem, že masový kuličky jsou super a z domcí rajčatový omáčky to musí bejt ještě lepší.