Nejspíš ji znáte, my vám ale přinášíme originální italský recept, s kterým uspějete i u slavnostní večeře.
Ingredience:
80 g sýra Brie
80 g Gorgonzoly
80 g ementálu
80 g parmazánu
250 ml mléka
1 žloutek
500 g gnocchi nebo 500 g těstovin
Postup:
Mléko nalijte do kastrolku. Sýry nakrájejte na kousky a vložte do mléka. Tvrdé okraje do omáčky nedávejte. Nechte sýry čtvrt hodiny nasát mléko a změknout. Na omáčku nepoužívejte smetanu, je příliš sladká a to by chuť omáčky zkazilo.
Mezitím dejte vařit vodu na gnocchi nebo těstoviny.Po zhruba 15 min dejte kastrolek se sýry a mlékem do vodní lázně a za stálého míchání sýry zcela rozpusťte. Poté přidejte do omáčky žloutek a za stálého míchání jím omáčku zahustěte.
Gnocchi nebo těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Slijte je, rozdělte na talíře a polijte omáčkou. Před podáváním můžete jednotlivé porce ozdobit lístkem bazalky nebo hoblinami parmazánu.
Doba přípravy: 30 min
Cena za 1 porci: 150 Kč
Zajímavý postup, byla jsem zvyklá na trochu jiný způsob přípravy. Těším se, až vyzkouším tuhle verzi, zvlášť s těmi sýry, které mám moc ráda. Díky za novou inspiraci!
Trochu se bojím, že to neni tak jednoduchý jako to vypadá, ale recept vypadá moc dobřel! Určitě to zkusím, ale nejsem no nějaká šikovná kuchařka. Snad to nezkazim. Díky za recept!