Pečené ředkvičky jsou tak skvělé, že je můžete zobat i samotné, třeba místo smažených brambůrků u televize.
Suroviny:
10–15 ředkviček
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička sušeného rozmarýnu
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
sůl, pepř
jarní cibulka na ozdobu (případně pórek)
Postup:
Předehřejte si troubu na 200 °C. Ředkvičky si očistěte a nakrájejte na silnější plátky. Rovnoměrně je rozložte na pečicí papír. Posypejte je tymiánem a rozmarýnem, solí a pepřem.
Poté každou zvlášť lehce potřete olivovým olejem smíchaným s citronovou šťávou. Ředkvičky pečte přibližně 10 až 12 minut. Podávejte je s nakrájenou jarní cibulkou.
To snad není možný, ředkvičky v troubě? No musim uznat, že to vypadá fakt lákavě. Určitě dám šanci, třeba to bude i dobrý 😀
Noo, to vypadá na docela zajímavou záležitost. Vždycky mě baví zkoušet něco novýho. Už se těšim, až to vyzkoušim doma.
Zajímavý recept, jistě vyzkouším. Ráda experimentuji s tradičními surovinami v netradičním zpracování. Přidávání bylinek a citronové šťávy navíc zřejmě dodá ředkvičkám příjemnou svěží chuť.
Tyjo, tohle musí být fakt dobrota! Nikdy by mě nenapadlo péct ředkvičky, ale vypadá to, že to stojí za vyzkoušení. Díky za tip!