Křehké kremrole nejsou tak složité na přípravu. Plnit je můžete sněhem, ale třeba i šlehačkou, vanilkovým pudinkem či jiným krémem.
Potřebujete:
✿ 1 balení listového těsta
✿ 4 bílky
✿ 200 g cukru krystal
✿ 1 vejce na potření
✿ moučkový cukr na posypání
1. Listové těsto vyválejte na plát a nakrájejte na proužky 2–3 cm široké. Proužky spirálovitě obtočte kolem trubiček na kremrole. Potřete je rozšlehaným vejcem a dejte péct do trouby při 200–220 °C. na 10 minut. Kontrolujte podle barvy upečení.
2. Ještě teplé trubičky sundejte opatrně z formiček a nechte vychladnout. Mezitím připravte sníh. V hrnci přiveďte vodu k varu, pak nad něj umístěte mísu s bílky tak, aby se dnem nedotýkala vody.
Nad horkou párou ušlehejte bílky do tuhého sněhu, během šlehání postupně přidávejte cukr.
3. Sníh nandejte do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou a plňte jím vychladlé trubičky. Hotové posypejte moučkovým cukrem.
Hele, to je dobrý tip! Kremrole jsou prostě klasika. Nikdy by mě nenapadlo, že si je můžu udělat doma. Pustim se do toho o víkendu. Ďiky za návod 😉
Ůúú, tohle vypadá super! Ráda zkouším nové recepty a kremrole miluju. Neměla jsem netušení, že je to tak snadné. Díky za inspiraci, určitě vyzkouším!
No tak tohle musim zkusit! Vždycky jsem myslela, že kremrole jsou mega těžký na udělání. A s tím listoveým těstem to zní fakt jednoduše. Už se těšim, jak budou chutnat 🙂