Sladkost, kterou budete muset připravovat každou neděli.
Ingredience:
● 130 g sušenek (Lotus, Club nebo Bebe)
● 60 g másla
● 500 g mascarpone
● 200 g sýru Philadelphia
● 200 g vysokotučné smetany
● 120 g moučkového cukru
● 200 g borůvek (nebo jiného bobulového ovoce)
Postup:
Rozdrťte sušenky. Můžete je dát do igelitového sáčku a paličkou je nadrtit nebo vám pomůže kuchyňský robot. Nadrobno nadrcené sušenky dejte do mísy a přilijte 60 g rozpuštěného másla a rukama vypracujte mastné těsto.
Vezměte dortovou formu, těstem ji vyložte. Sušenky namačkejte po celé ploše formy a vytvaruje z nich i okraj (cca 1 cm). Formu dejte do lednice a připravte si krém. Vždy použijte smetanu s vyšším podílem tuku a vyšlehejte ji.
V druhé misce rozmíchejte mascarpone s kysanou smetanou, cukrem a rozmixovaným ovocem. Obě části krému smíchejte.
Krém dejte na vychlazený korpus, zarovnejte a vložte na 2 hod do lednice. Pro tužší konzistenci krému do něj vmíchejte rozpuštěnou plátkovou želatinu.
Příprava: 3 hod
Cena za 1 ks: 18 Kč
Jé, tohle musí bejt mňamka. U nás doma milujeme sladký, takže tohle určitě vyzkouším. Mascarpone a Philadelphia, super kombinace. 😉
A tohle vypadá tak jednoduše! Loool 😀 Musím zkusit, borůvky mám nejradši. Už se mi sbíhaj sliny.