Lasagne se špenátem a ricottou jsou chutné jídlo, které potěší nejen vegetariány.
Potřebujete:
✿ 12 plátků lasagní
✿ 1 lžíci olivového oleje
✿ 1 stroužek česneku
✿ sůl, pepř
✿ 600 g baby špenátu
✿ 250 g ricotty
Bešamel:
✿ 50 g másla
✿ 50 g hladké mouky
✿ 850 ml mléka
✿ špetku muškátového květu
✿ 60 g parmazánu
1. V rendlíku rozpusťte máslo, zaprašte moukou a míchejte, až mouka zesvětlá a zpění. Za stálého míchání přilijte mléko a přiveďte k varu. Ztlumte, přidejte muškátový květ, sůl, pepř a za stálého míchání bešamel vařte 10 minut do zhoustnutí. Vypněte a vmíchejte 50 g strouhaného parmazánu.
2. Lasagne uvařte ve vroucí osolené vodě. Na oleji opečte nakrájený česnek, přisypejte špenát a osolte. Zahřívejte asi 2 minuty.
3. Na pekáč dejte pláty lasagní, pak vrstvu bešamelu, část špenátu a ricotty, pokračujte dalšími vrstvami. Nakonec posypejte zbylým parmazánem a pečte při 180 °C 30–40 minut dozlatova.
jako mega fajn, vypada to lehce a zdravě. vždycky jsem si myslela, že lasagne musí bejt s masem, ale tohle je super nápad. určo zkusim.
Zajímavý recept! Mám ráda, když se v kuchyni experimentuje s různými ingrediencemi. Špenát s ricottou musí být skvělá kombinace.
Hmm, to vypadá mega dobre! Jsem fakt ráda že jsem našla něco novýho co zkusit, už mě ty klasický recepty přestávaly bavit. 😉
Já miluju lasagne, ale tyhle se špenátem a ricottou jsem ještě nezkoušela. Recept vypadá jednoduše, musím to vyzkoušet. Díky za inspiraci!