Je to snadné, rychlé a naprosto výtečné. Grilovaný hermelín nezkazí žádnou oslavu.
Suroviny:
2–3 hermelíny
2–3 lžíce brusinkového kompotu
1 lžíce medu
hrst vlašských ořechů
1 lžíce olivového oleje
pár snítek čerstvého rozmarýnu
Postup:
Připravte si alobal. Na něj položte jeden hermelín. Zvrchu ho nařízněte do mřížky a potřete trochou medu a pokapejte olivovým olejem. Navrch přidejte snítku rozmarýnu a sýr do alobalu dobře zabalte. Buď ho připravte na grilu.
Z každé strany postačí grilovat cca 8 minut. Anebo ho udělejte v troubě. V tom případě si rozpalte troubu na 180 °C a pečte asi 10 až 13 minut. Až sýr z alobalu vyndáte, přidejte na něj lžičku nebo dvě brusinkové zavařeniny a pár vlašských ořechů.
Miluju hermelín, ale nikdy by mě nenapadlo ho takhle grilovat s brusinkama. Zní to fakt dobře! A to medové máčení… yum. O víkendu zkusím, díky!
Super tip na grilovačku! Už jsem hledala něco originálního a tohle vypadá skvěle. Jsem zvědavá, jaký bude v kombinaci s tím rozmarýnem. Díky za recept!