Suroviny:
400 g mořských plodů
2 vykostěná kuřecí stehna
2 červené papriky
200 ml bílého vína
400 g kulatozrnné rýže
1 cibule
2 stroužky česneku
2 rajčata
sůl
pepř
400 ml zeleninového vývaru
snítka tymiánu
1 lžíce olivového oleje
1 lžička šafránu
1 lžička sladké papriky
Postup:
Šafrán zalijte vývarem. Česnek nasekejte nadrobno a krátce ho orestujte na olivovém oleji. Poté přidejte kuřecí maso, papriku, cibuli, tymián a rajčata. Přisypejte rýži, zalijte vínem a vývarem. Osolte, opepřete a zasypejte sladkou paprikou.
Pánev zakryjte poklicí a na nízkém plameni nechte směs pomalu dusit. Když je rýže uvařená do poloměkka, přidejte k ní mořské plody. Nechte dusit dalších 10–15 minut.
Tip!
Ve Španělsku najdete nespočet verzí tohoto pokrmu.
Zkoušela jsem doma udělat paellu podle tohoto receptu a musím říct, že výsledek byl úžasný. Nikdy by mě nenapadlo přidávat šafrán, ale dalo to jídlu fantastickou chuť.