Španělské „jídlo chudých“ se připravuje převážně ze zbytků, je levné, rychlé a velmi chutné. Vylepšit si ho můžete prakticky čímkoli, co máte po ruce.
Potřebujete:
✿ 200 g staršího chleba
✿ olivový olej
✿ 1 cibuli
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 papriku
✿ sůl
✿ chilli
✿ ¼ lžičky kari
✿ 100 g slaniny
✿ 100 g klobásy
✿ pár kuliček hroznového vína
1. Chléb nakrájejte na malé hranolky nebo kostičky a promíchejte s trochou oleje, kořením a česnekem utřeným se solí. Očištěnou papriku, slaninu a klobásu nakrájejte na kousky nebo nudličky.
2. Na pekáč s pečicím papírem rozložte kousky chleba a papriky a zakapejte olejem. Pečte při 160 °C asi 20 minut dozlatova. Na druhý plech s pečicím papírem dejte na jednu polovinu slaninu a na druhou klobásu a dejte péct.
3. Po 15 minutách klobásu vyndejte a slaninu dopečte dokřupava. V míse vše opatrně promíchejte a podávejte ozdobené kuličkami vína, nebo se smaženým volským okem.