Čerstvý tuňák je neskutečná lahůdka. Nevěříte? Přesvědčte se sami.
Suroviny:
filet z čerstvého tuňáka
svazek zelené cibulky nebo šalotka
lžíce sezamových semínek
sójová omáčka dle chuti
1 limeta
čerstvá chilli paprička
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup:
Tuňáka si nakrájejte na drobné kostičky a ochuťte ho sójovou omáčkou. Přidejte k němu nadrobno nasekanou jarní cibulku, případně použijte šalotku, a sezamová semínka. Nechte ho deset minut odležet při pokojové teplotě.
Dále přidejte čerstvě mletý pepř a zhruba dvě lžíce čerstvě vymačkané limetové šťávy. Na závěr, podle chuti, přidejte trochu soli. A nezapomeňte do tataráku zamíchat také chilli papričku.
Tatarák nechte na chvilku vychladit v lednici a poté podávejte na chlebu opečené v toastovači či na suché pánvi. Nakonec tatarák ještě pokapejte pár kapkami limetky a můžete servírovat.
Náš tip
Nakonec pokapejte limetkovou šťávou.