Je pikantní a plná exotických chutí, které si určitě oblíbíte.
Ingredience:
400 g vyloupaných krevet
2 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
1 středně velká cibule
1 červená paprika
2 stroužky česneku
2 žampiony
1/2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 lžíce červené kari pasty
250 ml kokosového mléka
limetová šťáva
sůl, pepř
čerstvý koriandr
čerstvá chilli paprička
Postup:
Krevety si opláchněte a usušte kuchyňskou utěrkou. V malé pánvičce si rozpusťte máslo a krevety zprudka a z obou stran orestujte. Osolte je, opepřete a pokapejte trochou limetové šťávy. Oloupejte si cibuli a rozkrájejte ji na kolečka nebo na tenké proužky.
Papriku omyjte a nakrájejte ji také na proužky. Kousek čerstvého zázvoru oloupejte a nastrouhejte. Česnek s prolisujte. Ve velkém hrnci si rozpalte olej a opečte na něm cibuli a po dvou až třech minutách také papriku a na plátky nakrájené žampiony. Následně přidejte česnek, zázvor a thajskou červenou kari pastu.
Za stálého míchání do hrnce přilijte vodu nebo ještě lépe zelinový vývar a kokosové mléko. Přiveďte polévku k varu. Přidejte orestované krevety. Každý talíř s polévkou dozdobte plátkem limetky, čerstvým koriandrem a také pár kousky čerstvé chilli papričky.