Recept na francouzský toust se může lišit podle regionu a osobních preferencí, ale základní postup je následující.
Ingredience: na 1 porci
● 4 plátky toustového chleba
● petrželka
● 4 pláty sýra
● 2 vejce
● rajče
● Hermelín
Na těstíčko:
● 2 vejce
● mléko
● sůl
● pepř
Postup:
Tousty namažte máslem a posypte petrželkou. Na každý položte plátek sýra. Přiklopte zbývajícími tousty namazanou stranou dovnitř. Vykrajovátkem (zhruba o průměru 5 cm) udělejte uprostřed každého toustu kolečko. V misce si připravte těstíčko. Ušlehejte vejce, mléko, sůl a pepř.
Rozehřejte si pánev. Rychle namočte tousty do těstíčka a dejte je na pánev. Rychle osmažte, pak tousty otočte, do otvoru uprostřed každého z nich rozklepněte vejce a opékejte zhruba 4 min.
Zakryjte pánev pokličkou a pokračujte v opékání, dokud vejce nejsou hotová. To by mělo trvat přibližně 4 min. Podávejte na talíři s rajčaty a trojúhelníčkem Hermelínu.
Příprava: 25 min
Cena za 1 porci: 25 Kč