Úprava, kdy se maso peče v listovém těstě, se jmenuje Wellington a můžete ji použít třeba i na svíčkovou. Jako příloha se hodí opečené brambory, doplnit je můžete např. čočkovým salátem.
Potřebujete:
✿ 750 g jeleního hřbetu
✿ 1 lžící másla
✿ 2 šalotky
✿ 150 g baby špenátu
✿ sůl, pepř
✿ 1 lžíci oleje
✿ 1 balíček listového těsta
✿ 100 g anglické slaniny
✿ 1 vejce
1. Na másle opečte nakrájenou šalotku dosklovita. Přidejte opraný a okapaný špenát, osolte, opepřete a krátce poduste. Nechte vychladnout.
2. Očištěný jelení hřbet zprudka opečte na oleji ze všech stran. Osolte, opepřete a nechte vychladnout. Na rozválené listové těsto rozložte plátky slaniny, okraje nechte volné a na ně naneste špenát. Navrch položte maso, zabalte a potřete rozšlehaným vejcem.
3. Takto připravené pečte v troubě při 200 °C asi 30 minut dozlatova. Pak vyndejte z trouby a nechte alespoň 5 minut odpočinout. Nakrájejte na plátky – maso by mělo být na řezu růžové – a podávejte.