Bramboráky s pepřovou omáčkou jsou delikatesa.
Ingredience:
500 g brambor
1,5 dl světlého piva
1 vejce
3–4 stroužky česneku
1 lžíce majoránky
sůl, pepř
olej na smažení
250 ml smetany ke šlehání
2 lžíce nakládaného pepře i s nálevem
Postup:
Brambory i se slupkou si nastrouhejte najemno. Ochuťte je solí, pepřem, prolisovaným česnekem, strouhankou a majoránkou. Přidejte vejce, pivo a pořádně promíchejte. Nechte těsto zhruba půl hodiny odležet při pokojové teplotě.
Na pánvi si rozpalte olej a naběračkou na pánev tvarujte menší bramboráčky. Po usmažení posledního kousku na pánev pomalu vlijte smetanu a promíchejte. Pozor, ať neprská. Přidejte nakládaný pepř i s nálevem a ještě asi půl lžičky soli.