Nejlépe týden před přípravou tohoto pokrmu naložte červenou cibuli. S ní bude hamburger dokonalý.
Suroviny:
2 kachní prsa
4 lžíce nakládaných cibulek
3 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce medu
sůl, pepř
2 lžičky másla
ledový salát
housky na hamburger
olej
Na nakládanou cibuli:
2 červené cibule
200 ml vody
50 g cukru
špetka soli
Postup nakládání:
Do rendlíku dejte vodu, ocet, cukr a sůl. Přiveďte k varu a minutu vařte. Cibuli nakrájenou na kolečka umístěte do sklenice a zalijte rozvarem. Nechte týden odležet.
Postup:
Kachní prsa osolte, opepřete a nechte 10 minut odležet. Poté zprudka orestujte kůží dolů. Po 4 minutách prsa obraťte a restujte z druhé strany. Přendejte je do pekáčku, dejte na každé lžičku másla a na 15 minut je dejte do trouby na 180 °C.
Housky na hamburger si rozpulte a opečte z obou stran. Potřete je dijonskou hořčicí smíchanou s medem. Bulku ozdobte salátem, kachnou, cibulkou a zakápněte hořčicí.