Také zbožňujete nakládané sýry? V tom případě vyzkoušejte netradiční recept.
Ingredience:
2 hermelíny
1 balení sýra feta
rostlinný olej
1 velká cibule
3 bobkové listy
10 kuliček nového koření
1 lžička kuličkového pepře
pár snítek čerstvého rozmarýnu
2 čerstvé chilli papričky
5 stroužků česneku
1 lžička mletých chilli vloček
Postup:
Cibuli nakrájejte na kolečka a česnek na plátky. Hermelín nakrájete na větší kostky, stejně tak i fetu. Připravte si velké sklenice a dobře je vymyjte. Do nich dejte sýr, kroužky cibule a česnek. Přidejte nové koření, kuličky pepře a jednu nasekanou chilli papričku.
Nezapomeňte na bobkový list, snítku rozmarýnu a drcené chilli vločky. Takto pokračujte v několika vrstvách, dokud nezaplníte celou sklenici. Celý její obsah následně zalijte rostlinným olejem až po okraj. Nechte sýr uležet v lednici alespoň jeden týden, nejlépe devět dní.
Náš tip:
Sýr servírujte s řeckými olivami. Je to zajímavá kombinace chutí.