Lahodný pomerančový krém můžete použít na dorty, na palačinky, panna cottu, do jogurtů nebo jako součást ovocných zmrzlinových pohárů.
Potřebujete:
✿ 2 pomeranče
✿ 6 žloutků
✿ 75 g másla
✿ 80 g cukru krupice
1. Z omytých a osušených pomerančů ostrouhejte kůru. Pak pomeranče rozpulte a vymačkejte šťávu a odměřte z ní 105 ml. Do mísy dejte máslo, cukr, pomerančovou šťávu, kůru a žloutky. Mísu vložte na vodní lázeň a při mírné teplotě začněte zahřívat.
2. Jak se začne máslo rozpouštět, krém průběžně ode dna míchejte. Teplota nesmí přesáhnout 80 °C. Míchejte tak dlouho, až bude krém hustý jako puding.
3. Mísu sundejte z hrnce, postavte na podložku a za občasného míchání nechte krém zchladnout. Studený můžete ihned použít nebo ho skladujte v uzavřené sklenici v lednici, kde vydrží až deset dní.