Téměř žádný tradiční mexický pokrm se neobejde bez rýže a fazolí.
Ingredience:
3–5 pšeničných tortil
150 g červených konzervovaných fazolí
150 g hnědé rýže
1 menší plechovka konzerované kukuřice
1 velké zralé avokádo
120 g zakysané smetany
1 limeta
sůl, pepř
1 lžička uzené papriky
300 g kuřecích prsíšek
olivový olej
1 velká červené cibule
případně chilli papričky
Postup:
Nejprve si v misce rozmačkejte avokádo, ochuťte ho solí, pepřem a zakápněte limetovou šťávou. Poté si uvařte rýži dle návodu na obalu. Na pánvi si rozehřejte olej a orestujte na něm osolená a opepřená kuřecí prsa.
Tortily si mezitím nahřejte v troubě, aby byly lehce opečené dohněda. Orestované maso si natrhejte vidličkou.
Tortilu potřete avokádem, přidejte 2–3 lžíce rýže, pak trochu fazolí, trochu kukuřice a nakonec natrhané maso a trochu zakysané smetany smíchané s uzenou paprikou. Poté tortilu dozdobte pár kolečky červené cibule a případně chilli papričkou.
Směs zakápněte limetou a tortilu zabalte.
Náš tip:
Tortilu můžete ještě lehce dopéct na pánvi, aby byla křupavější.