Lehké, přitom chuťově výrazné jídlo, ideální jako nedělní oběd.
Ingredience: na 4 porce
● 750 g krůtích prsou
● 300 g špenátu
● 1 menší cibule
● 3 stroužky česneku
● 100 ml smetany
● 2 vejce
● 3 lžíce másla
● snítka oregana
● sůl
● pepř
Postup:
Česnek a cibuli nakrájejte nadrobno, špenát nasekejte. Na másle nechte zesklovatět cibuli, přidejte česnek a následně špenát. Když ztmavne a povolí, zalijte jej smetanou s rozkvedlanými vejci. Směs osolte, opepřete, ochuťte oreganem a odstavte z plamene.
Krůtí prso rozkrojte na plát a přes fólii lehce rozklepejte. Lehce ho osolte, potřete silnější vrstvou špenátové směsi, zabalte a ovažte kuchyňským provázkem a lehce osolte. Na pánvi na másle roládu krátce osmažte.
Poté vložte roládu do pekáčku, mírně podlijte vodou a pomalu ji pečte při 180 °C v předem vyhřáté troubě asi hodinu a půl. Roládu pravidelně přelévejte výpekem.
Hotovou roládu podávejte s pečenými novými bramborami a chřestem, a pokud není jeho sezona, tak třeba s brokolicí.
Příprava: 150 min
Cena za 1 porci: 230 Kč