Ačkoli tomu možná nevěříte, koláč je skutečně výborný a chutná dospělým i dětem.
Na korpus:
špetka soli
120 g másla
50 ml vody
180 g hladké mouky
20 g třtinového cukru
Na náplň:
400 g dýňového pyré
3 vejce
1 lžička mleté skořice
2 ks hřebíčku
120 ml smetany ke šlehání
100 g třtinového cukru
Postup:
Mouku si smíchejte s cukrem, špetkou soli a máslem. Vypracujte drobenku. Přilijte k ní trochu studené vody a vytvořte hladké těsto. Nechte ho hodinu odpočívat v lednici. Mezitím si připravte náplň. Vyšlehejte vejce a třtinový cukr. Přidejte smetanu a sůl.
Promíchejte a přidejte skořici a roztlučený hřebíček. Oloupanou dýni si uvařte do měkka a rozmixujte. Pyré vmíchejte do náplně. Těsto rozválejte a přeneste do kulaté formy. Pak do ní vlijte náplň. Pečte na 190 °C zhruba 45 minut. Přejeme vám dobrou chuť.