Dýňová polévka zahřeje i zasytí. A to je během chladných večerů to nejlepší.
Suroviny:
1 větší dýně hokaido
1 polévková lžíce kari koření
1 velká cibule
olivový olej na restování
200 ml smetany ke šlehání
zakysaná smetana na ozdobu
sůl, pepř
čerstvá bylinka na ozdobu
Postup:
Dýni si pořádně omyjte, vydlabejte a nakrájejte na větší kusy. Ve velkém hrnci si rozehřejte přibližně tři lžíce olivového nebo jiného rostlinného oleje.Mezitím si na menší kostičky nakrájejte oloupanou cibuli.
Nechte ji na oleji zesklovatět.
Pak přidejte do hrnce nakrájenou dýni a restuje přibližně 5 až 7 minut. Nyní dýni zalijte 1,5 horké vody, případně zeleninovým vývarem. Vařte pod pokličkou 25 minut nebo dokud nebude dýně krásně měkká.
Teď je ten pravý čas dýňovou polévku rozmixovat tyčovým mixérem. Dochuťte ji solí, pepřem a kari kořením dle vaší chuti. Servírujte s lžící zakysané smetany a nasekanou čerstvou bylinkou, například petrželkou.
Náš tip
Je-li polévka řídká,přidejte nastrouhanou bramboru.