Sladkoslané kombinace bývají velmi chutné. Vyzkoušejte chuť výrazného sýra a zralé pečené hrušky.
Suroviny:
2 velké zralé hrušky
půl hrnku nasekaných vlašských ořechů
150 g nivy
4 snítky čerstvého nebo sušeného tymiánu
1 lžíce medu
Postup:
Hrušky omyjte, osušte a rozpulte.
Vyndejte jádřince a naplňte hrušky nastrouhanou nivou, případně sýrem roquefort. Předehřejte si troubu na 180 °C. Naplněné hrušky přendejte na plech vystlaný pečicím papírem, posypejte je ořechy a přidejte čerstvý nebo sušený tymián.
Pečte 20 minut a ještě teplé je zakápněte trochou medu nebo javorového sirupu. Hrušky podávejte s opečeným toastovým chlebem nebo bílou francouzskou bagetkou. A nezapomeňte také na sklenku vína.
Náš tip
Na ozdobu můžete ještě přidat brusinkový kompot.