Obyčejná smaženice je fajn, ale co si takhle vyzkoušet nějaký orientální houbový recept? Jeho pikantní chuť vás mile překvapí.
Potřebujete:
✿ 300 g hub
✿ 3 červené cibule
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 rajče
✿ 2 lžíce ghí
✿ hrst kešu ořechů
✿ ½ lžičky římského kmínu
✿ ½ lžičky kurkumy
✿ ½ lžičky koření masala
✿ ½ lžičky chilli
✿ sůl
✿ 3 lžíce smetany
✿ 2 zelené chilli papričky
1. Kešu namočte na půl hodiny do vody. V pánvi zatím rozehřejte lžíci ghí a osmahněte na něm 2 nakrájené cibule a česnek. Přidejte nakrájené rajče a ještě restujte. Směs nechte trochu vychladnout a rozmixujte s kešu a trochou vody na pastu.
2. Ve stejné pánvi rozehřejte lžíci ghí, přidejte kmín, nakrájenou cibuli a orestujte dohněda. Přidejte houby nakrájené na větší kusy, osolte a 2 minuty opékejte. Stáhněte plamen a 8 minut duste pod pokličkou. Přidejte kurkumu, chilli, masalu a promíchejte.
3. Přidejte kešu pastu, trošku vody, smetanu, a za stálého míchání přiveďte k varu a povařte 2 minuty. Do hotového jídla přidejte ještě rozkrojené chilli.